Sarah <3

Var med Sarah idag! :D
Skulle möta henne vid kyrkan vid halv elva, men jag blev försenad och ringde. Jag gick på grusvägen medans hon gick på asfaltsvägen vilket gjorde att vi gick om varandra. Så jag fick vända tillbaka. Men medans jag gick till kyrkan hade jag JoyKid med mig. Och jag släppte honom lös så han skulle få springa lite. Sedan gömde jag mig bakom ett träd och ropade på honom. Han kom till mig och jag berömde, men sedan sprang han iväg till en sten och jag fortsatte gå och tänkte att han kommer väl. Men sen när han inte kom vände jag mig om och han var borta! jag kunde inte se honom nånstans, och sen ropade jag och två sekunder efter typ så hörde jag ett djurskrik. Det var första gången jag faktist blev rädd. Men sedan hörde jag som om en bil kom på vägen så jag kollade dit, sedan hörde jag att det var tåget!
Jag bara höll för öronen och hoppades att jag inte skulle hitta JoyKid på spåret.. Och sen fortsatte jag ropa. Men eftersom han aldrig kom så började jag tänka att tänk om .. tänk om han blivit överkörd av tåget.. Och hela mitt hjärta frös till is och gick i tusen miljoner bitar. Jag bara bröt ihop och satt på knä på en åker och grät. Jag grät och grät och grät. Och ropade på honom. Men han kom aldrig och jag var precis på väg och resa mig upp och gå fram till spåret när jag såg honom!
Jag bara bröt ihop av lycka och satte mig ner på knä och bara grät. Vilket fick honom att undra vad som var fel och han kom fram till mig.
Jag kramade honom en lång stund och gav mig av mot kyrkan i hopp om att Sarah skulle dyka upp. Men eftersom hon inte synts till så ringde jag. Och då fick jag reda på att hon gått asfaltsvägen. Så jag typ sprang hela vägen hem, jag var helt slut när jag kom fram.
Men vi släppte in JoyKid i buren släppte ut Cinnamon, tog ett glas vatten och gick ut stallet. Jag hämtade Bonni och gjorde i ordning henne sen gick vi till hagen bakom huset där vi tränade lite med pressening. Och sedan bestämde vi oss för att TOLKA efter Bonni ;)
Sagt och gjort, vi tog en spårlina, en pulka och satte på Bonni sadel. Vi sprang lite med henne först, sedan hoppade vi upp och red lite i repgrimma och grimskaft, men Bonni ville inte stanna eller gå mot ett annat håll än mot stallet (vi var på åkern bakom stallet typ). Så vi bytte till tränset med äppelbettet. Sarah red lite först och jag åkte pulka, men jag åkte av hela tiden så vi bytte så jag fick rida. Sarah lyckades hålla balansen till och med i snabb trav, travgalopp och galopp ^^
Duktig Sarah! :)<3
Och duktig Bonni :D<3
Sedan gick vi in och lagade mat, och sen gick vi ut och tog lite kort. Sen kollade vi lite på tv, och sen var Sarah tvungen att gå till bussen. Så det var våran dag. Bilder kommer en annan dag, eller senare ^^

Seida <3

Red med Seida idag :D<3
Härligt med en uteritt, men vi tänkte mest rida och fråga en gubbe som hade två hästar en sak. Men i stället för en lugn och skön uteritt blev det ett helt äventyr både jag och Seida sent kommer glömma. Pallar inte berätta här, ni får kolla på min bilddagbok isf. Klicka här, sen får du helt enkelt klicka på bilden för att läsa fortsättning 1 och sen igen för att läsa forts. 2.

Den som väntar på något gott ..

Väntar aldrig för länge?
Jag hoppas det för idag ska jag och Seida rida ut. Vi ska rida till araben och det sv. halvblodet förmodligen. Jag tror Seida kommer ÄLSKA båda två, sen får vi ser huruvida det går. Hoppas iaf att Seida får komma dit och rida ibland eller att hon får låna hem en!
Vi kommer ha tre vägar att välja mellan, och jag tror det blir den jag brukar rida med Bonni, annars kanske vi rider på en åker om det blir för halt på vägarna. Längtar tills jag får min månadspeng så jag kan ringa och få hovslagaren att sko Bonni.
Jahopp, har inget mer att skriva just nu, annat än att jag ska göra mig i ordning och äta :)
Ni får en liten bild också ^^
Nytt smeknamn till Ledina ^^ Antingen Dina eller Lelle x)     Nice va?
Detta var Ledina när vi fick henne, fin slät päls, långa hovar. Men bockade så fort man pillade henne på högra sidan av magen. Tänkte jag skulle ta kort på alla hästarna hur dom såg ut i somras och hur dom ser ut nu :) Fast jag kan ju inte göra samma sak med Humlan för henne har jag inte haft i somras >.<

Canon EOS 1000D

Fick en systemkamera igår :)
*Happyface*
Batteriet skulle ladda 2 timmar, så under tiden pratade jag med pappa 30 minuter, kollade på filmen jag fick med i 1 timma och kollade på när Timmy och Rickard byggde lego, och pratade med pappa 30 minuter. Sedan när batteriet var laddat sprang jag runt och tog kort, på ALLT OCH ALLA (speciellt Rickard, och Timmy som lekte med lego >.<
Kan lägga upp några bilder jag tog, ni orkar nog inte se alla då det var över 500-600 bilder!
Men ni kan få några najsiga bilder :)
Julstjärna som man hänger i fönstrena ;)
Klementiner <3
Busters öga ;)
Element :P

Julafton!

Dagen började med att Adam väckte mig.
Var tvungen att gå upp och städa. Sedan smög jag upp och klädde på mig, sedan smög man ut till stallet för att julpynta. Jag vet jag är jättesen med det >.<
Men det blev ganska bra. Kände mig väldigt stressad och dessutom var det första gången och jag hade inte tillräckligt med granris. Och på grund av stressen så hann jag inte gå och hämta mer. Men jag gjorde det så bra jag kunde och hängde upp julkulor, ranris och knäckebröd. Det blev en liiiten julgran med glitter och några julkulor också.
Det blev två runda knäckebröd över så hästarna fick en halva var.
Kunde inte rida idag, men förmodligen skulle det inte gå bra då det var kramsnö. Hon går aldrig bra i kramsnö. O.o .. Gick sedan in i stallet och sopade i stallgången. Sedan kom moster Wanja och hennes dotter Joline, så jag var tvungen att gå in och göra mig i ordning. Var väldigt nöjd med klädvalet.
Sedan kom Carina, Camilla, Morfar och Sollan precis när jag var klar. Vi väntade en halvtimma innan vi började äta, sedan efter maten kollade vi på Kalle Ankas Jul (gillar inte den, men kollade ändå).
Efter Kalle Ankas Jul kom "Tomten ner från skorstenen" och delade ut alla julklappar.
Fick:
600kr av Mamma och Tommy
250kr av Mormor
Blev väldigt nöjd då det var just pengar jag önskat mig. Dessutom fick jag 1000kr i födelsedagspresent avmamma och Tommy. Sen har jag typ 700kr som jag sparat, så snart blir det antingen data eller systemkamera. Vilket tycker ni jag ska ta? :)
Efter presentöppningen fikade vi med Ris á la Malta på Danskt vis och svenskt, och hemlagad gammaldags ostkaka med grädde och jordgubbssylt, MUMMA!
Sedan tog jag och Carina massa kort som jag inte orkar ladda upp nu. Sen gick jag och Carina och matade hästarna och hoppade i halmen uppe på logen :) Kan ju bara säga att det var kul, snurrigt och himla halmigt! (Vi gjorde kullebyttor i halmen).
Sedan gick vi in och då fick vi säga Hej Då för Carina och Co. skulle åka hem. Camilla hängde med en sväng och fick träffa Humlan som hon ridit till och tagit hand om för ett tag sen.
Här kommer bilder som ni redan sett, men har inga andra just nu.
Bonnipuddingen <3Bonni, med tomteluva i snön <3

Gekås <3

Var på Gekås idag med mamma, Tommy, Rickard och Josef :)
Jag gick tillsammans med Rickard, Mamma och Tommy gick tillsammans medans Josef gick för sig själv. Jag köpte julklappar till några kompisar, mamma och pappa. Sedan köpte jag avslutningskläder, ett tremeters grimskaft, diadem, som alltid.. fast denna gången blev det inte likadana som jag brukar köpa, glitter som jag ska julpynta med i stallet, tre st tuggummipack, 6-pack nötcreme, benvärmare .. Okej nu får jag hjärnsläpp så jag kommer inte på allt. Men det var väl nästan allt :)
Så att Gekås börjat sälja REPGRIMMOR, fast dom var inte så fina och dom var ganska tjocka. Annars hade jag köpt en.
Kom på att jag kanske ska börja ge tips till er läsare med ;) Har ju inte blivit många eller inte ens några ^^

Nh-träning :)

När jag gick ut i hagen idag för att hämta Bonni så lutade jag mig framåt för att dra upp ridstrumporna så kom först Ledina till mig och nosade och gosade med mig, sedan kom Bella och gjorde samma sak och sedan kom Bonni helt av sig själv. Jag behövde inte ens ropa på henne! Fatta vad glad jag blev :D
Fast innan dom kom och gosade så stannade dom en liten bit ifrån mig och väntade, som att dom bad om lov att få komma fram.
Sedan tränade jag Nh, tog dock inga bilder på det. Men ni kan få en annan.
Jag värmde upp och under tiden så tränade jag på att hon skulle stanna och backa när jag gjorde det. Blev ingen trav i den övningen idag.
Sedan fortsatte jag med att hon skulle stanna, komma och backa, gick ganska bra. Men hon kommer hellre än att hon backar.
Efter det tog jag dressyrspöt och knackade jag på alla benen och bad henne lyfta dom. Hon lyfte på tre ben utan hjälp i alla fall. Vilket jag är mer än nöjd med eftersom Bonni bara lyfte ett ben förra veckan.
När jag hade tränat klart allting så gick jag till den lilla hagen bakom huset och tränade på att longera i tremetersvolter över en bom, det gick bra i ena varvet, men inte alls i det andra varvet :/ Så det blir det träning på.
Sedan tränade jag lite buga och sedan hoppade jag upp och red lite över bommen.
I överlag så gick det ganska bra, fast vissa saker behöver finslipas.

20 December 2009

Idag har småsyskonen fått åka lite kälke efter våran hund Holly, medans jag red Bonni. Intressant, not!
Jag red barbacka igen med tomteluva, som sitter fast på tränset, och gummibett som smakar äpple. Otroligt nog så har Bonni nog ALDRIG gått bättre, jag vet att jag har sagt det innan, men detta är verkligen ett framsteg för mig och Bonni!
I Fredags red jag ju till Linda, där hade jag också gummibettet, och Bonni var hur lugn som helst. Det är en väldigt speciell dam jag köpte för snart 1,5 år sen, hästar brukar ju bli piggare när det blir vinter, kallt och en massa snö.. Bonni blir lugnare, nästan seg att rida. Kan ju bara säga att det känns jättekonstigt att rida Bonni när hon är seg än när hon är superpigg. Först blev jag lite rädd att Bonni var sjuk, men det var hon inte. ^^
I alla fall så red jag över den stooora åkern på andra sidan järnvägen medans mamma ledde Holly som drog Adam eller Tindra (dom turades om att åka) samma väg. Men den lilla stunden det tog, typ 10-15 minuter blev bara uppvärmning för jag red hemma på gården efteråt.
Då blev Bonni så himla jobbig att stanna, och jag fick använda händerna mer än vad jag ville, hon stannade inte för vikthjälper och ljud, som jag börjar med, eller att jag tog lite i tyglarna..
Så har hon inte hållt på på evigheter!
Jaja, nu börjar väl detta inlägget bli otroligt tråkigt >.<
Efter ridningen var jag tvungen att hjälpa Tommy med att lasta in ved i pannrummet, jag kan inte fatta hur någon kan tycka det är kul, vissa bara: JA!
Jag säger: NEJ!! 8O *suck suck suck*
Men det slutar ju med att jag får hjälpa till ändå..
Sedan gick jag in och kollade på Wildfire som jag spelade in, kan inte säga mer än att jag ÄLSKAR Wildfire! Den serien har allt, kärlek, hästar, bråk, hästar, hästrace, fiender och sist men inte minst, HÄSTAR! Och skådespelarna är ju bara för bra!
Junior Davis är MUMMA! :)<3 So schmäxiig!
En liten bild kommer med, för annars blir det kanske inte lika kul att läsa.
Jag och Bonni <3
Carina är fotograf till denna ÄLSKADE bild ^^ Kan ju säga att denna bilden togs i December, och det var kallt att bara vara i klänning, detta var dagen efter att jag haft filmkväll. Det är därför mina kinder är röda och fula, men ni får helt enkelt ha överseende med dom röda kinderna ;)

Snö Snö SNö! :D

Sorry för det dåliga uppdaterandet (a'
Har inte fått sitta för Tommy på ett tag ju, men nu är jag tbx :D
Igår var det soligt och vackert väder med massa snö och jag kunde ju bara inte hålla fingrarna borta från kameran, eller Bonni för den delen. Så det blev lite bilder, lägger upp några här på bloggen men annars kan ni se ALLA bilderna på min bilddagbok ;)
Jag red till Hakarp, till Linda Fyrh där jag kan rida i paddock (fast hon har inte tagit bort snön) och där blev Bonni helt kelsjuk och vägrade gå ifrån dom andra hästarna som stod i hagar jämte paddocken. Fast när jag väl fick ifrån henne därifrån blev alla tjuriga på varandra, typiskt Bonnistyle.
Fast jag tror att dom i hemlighet snackade MASSA skit om mig >.< (Eller inte..)
I alla fall så hade Linda troligen ridit innan det hade snöat för det stod två små hinder i trä som var målade som murar, det var typ 25 cm. Men en otroligt bra övning med Bonni att hon skulle ta det lugnt mot hindrerna.
Jag körde lite dressyr mellan hoppen och vilan och då fokuserade jag mest på att sitta rätt, jobba med benen och få Bonni att gå i en lång låg form. Det fixade hon galant, och ett tag bara släppte jag tyglarna och fortsatte jobba med benen, styra med vikthjälperna och bara följa med, och hon jobbade jättebra och riktigt slappnade av i hela halsen, sedan böjde hon den fint.
Detta fick mig att verkligen inse att man inte behöver använda tyglar för att hästen ska hålla upp huvudet. Jag vet att det finns många som faktist rider en häst i form utan tyglar osv. Och jag vet att det inte är fake, men detta öppnade verkligen mina ögon!
Jag blev såklart jätteglad och avslutade där, sedan hoppade jag en sista gång och red hem. Jag kan inte säga annat än att jag var supernöjd!
Och Bonni verkade vara lika nöjd, vilket gör mig otroligt glad.
På vägen till Linda red jag en skogsrunda istället för att rida på den hala vägen, och jag kom på att det var ett SUPERfint ställe att fota på!
Så nu får fotointresserade och hästintresserade kompisar komma så vi kan se till att ta en ordentlig photoshoot i snön/skogen/åkern och alla andra ställen det finns! Givetvis så tar vi inte alla samma dag, då hade Bonni bara tröttnat, så vi får sprida ut det på fler dagar, kanske en helg? :D
Bonni, med tomteluva i snön <3
Bonni innan vi skrittar iväg mot Linda ^^ Mamma och Tommy gick på andra sidan gården med en hund och det var mycket intressant!
Bonnipuddingen <3
Som sagt, väldigt intressant! :)
<33
Helt otroligt hur fin hon är när hon är intresserad, man kan knappast tro att hon är 22!
shettisarna + Bonni <3
Detta var i hagen innan jag tog in Bonni <3
Humlan Eos <3
Humlan i hagen :D<3
Bonni + 2 okända hästar hos Linda hälsar på varandra ;)
Här hälsar Bonni på två okända hästar hos Linda Fyrh, fick ingen bra bild, men den svarta hästen liknade Fachia (stavning?) Jättemkt!! :O
Bonni + häst hälsar glatt på varandra :D
Som sagt väldigt kelsjuk, men helt otroligt att Bonni faktist inte var tjurig mot NÅGON häst!! :O<3
Hon gnäggade för fullt i början mot alla hästarna <3 en såndär gnäggning där det låter som om hon är bästa vän med dom och hon har saknat dom :')<3

Filmkväll!

Hade filmkväll igår kväll. Det var jag, Carina och Mimi och vi kollade på Flickan som lekte med elden och Disturbia :)
Trevligt Trevligt!
Vi hade 3 påsar med chips, 1 påse med ostbågar, 1 påse med baconsnacks, godispåse och 3 liter Cola :D
Haha, vi åt inte ens upp hälften, och jag brukar vara den som äter upp typ en chipspåse på en film!
Ska snart ut och ta kort med Carina som sov över, har redan tagit kort men batterierna laddade ur .. Så nu är dom på laddning och klara när som helst.
Då kommer det läggas upp bilder på bilddagboken.se ;)
Någon/några bilder kommer väl upp här med <3

Mörker ..

Just nu blir det mörkt vid fyra typ. Så himla tråkigt!
Man hinner aldrig rida innan det blir mörkt, förutom på tisdagar och onsdagar då jag slutar tidigt..
Men i alla fall, nu ska vi vara positiva! :D
Jag och Tommy tog ner mer hö idag, hästarna fick ett varsitt äpple av Tommy, fast dom var typ helt djupfrusna så han lade dom på en bänk så dom tinade så fick dom tillbaka äpplena när jag kom hem.
Bonni var nog ganska glad eftersom hon fick vila idag, fast å andra sidan så ser hon väldigt uttråkad ut x)
Men i morgon kommer jag inte heller rida för då kommer vi ha kalas för mig, släkten kommer. Hehe xP
Och sen på lördag springer jag givetvis till stallet i ridkläder och rejsar av lite energi i BonniPonni, och kanske att det blir en liten tur på Humlan.
Hoppas Hoppas Hoppas

Och på lördagskvällen kommer jag ha filmkväll! :D
Skräckfilm, komedi och kanske någon mer film ska vi se på. Jag har i alla fall bestämt mig för att kolla om jag kan fixa fram Barnhemmet, eller så får vi kolla på Disturbia (Pretty good movie asså!) :)
Ska ringa Seida nu och sedan blir det mat, efterlängtad mat! 8D<3
Min mage kurrar redan nu ..
Och visst har jag varit duktig som lagt in Två (!) inlägg på en dag, vid olika tider dessutom!! Så jag försöker hålla vad jag lovade ;)

Hellu!

Sitter i skolan och ska egentligen ha svenska-lektion men jag har redan gjort klart så jag skrev ut fysik/astronomi-arbetet och sedan loggade jag in på min bdb och här då.

Jag måste verkligen bättra mig när det gäller bloggen! Jag är typ aldrig inne.

Okej, jag LOVAR dyrt och heligt att jag ska iaf logga in på bloggen 1 gång i veckan, och sedan ökar vi därifrån ^^ Sen blir det 2 ggr och sedan 3ggr och ja, ni fattar grejen.
Tänkte berätta lite vad som hänt dom senaste dagarna denna veckan:
Fyllde 15 den 29 November, det var i söndags.
Jag fick en repgrimma av Moa i måndags som tydligen var magisk, hästarna lyssnade perfekt och verkade väldigt nöjda efter ett ytterst hårt (inte alls) Nh-pass. :)
I Tisdags blev det vila för ponnisarna.
I går så red jag dressyr/markarbete i hagen bakom huset. Kunde väl valt ett bättre ställe då det var rätt så halt där. Men när hon slappnade av så kom bakbenen igång och nacken fick en fin böjning. Lööv, på det! :D<3
Aja, måste logga nu.
Vi ses! <3


Utlottning!

Jag är med i utlottningen! :D

Jag är med! :D

RSS 2.0