Tillbaka efter typ en vecka!

Jepp, har ju inte varit hemma på ett tag utan varit hos Carina först och sen pappa så jag har varit oaktiv jag vet. Funderar på att fixa en ny design (som inte ser så B ut). Den jag har nu är ju ganska tråkig. Fast det får bli senare i så fall för nu ska jag klä på mig och gå ut i stallet så jag kan fixa lite med mina underbara pållar.
Ni får en bild på mig och Bonni från förra vintern :)

Ärlighet!

Nu tänkte jag ta upp ett mycket omdiskuterat ämne. Ärlighet.
Jag erkänner, jag har inte alltid varit ärlig mot alla, men jag står i alla fall för det. Om jag snackat skit om någon, det har hänt men inte ofta, och den får reda på det så hittar jag inte på bortförklaringar. Jag är ärlig och står för det jag gjort, även om jag vet att det jag gjort är fel. Det är ju inte som om jag kan gå tillbaka i tiden och göra om det. Man lär av sina misstag!
Många personer anser sig vara ärliga, hela tiden. De säger si och de säger så, men när det kommer till kritan så vågar de egentligen inte stå för vad de tycker. Då är man inte ärlig, varken mot sig själv eller andra. Läste nyss en blogg där det stod att alla gillar ärlighet. Sant! I alla fall i längden!
Jag kan säga såhär, jag har inte alltid varit ärlig, som jag sagt/skrivit, men jag har lärt av mina misstag och hoppas att jag inte gör om det. Jag står för att jag kanske är klassens Nh-nörd, vad jag vet så utövar ingen annan i klassen det och jag ser det inte som något negativt. Ett motto jag har haft ett bra tag nu är att jag ALDRIG ljuger!
Lögner bevisar ju bara att man inte är ärlig, ofc, men om man säger en lögn måste man säga två och sen tre, det blir bara mer och mer lögner tills man har ett nät av lögner man aldrig kommer ur. Förrens man säger sanningen, förrens man är ärlig.
Många personer säger att de är ärliga men hakar på andras åsikter för att de är osäkra att deras kanske inte är lika bra, men om man är ärlig och står för sina misstag och "fel" så kommer folk börja respektera dina åsikter även om de kanske inte tycker likadant.
Så vad tycker ni? Ärlighet varar längst.. eller?



Äntligen hemma !

Yes, äntligen är jag som ni ser hemma!
Gud som jag längtat, hoppas bara att jag fick med mig allt och att jag inte glömt något, haha. Det är så typiskt mig att glömma saker och komma på det precis när man inte kan vända om. Måste bara säga att det är SJUKT hur otålig jag var i bilen. Kändes som att jag suttit där typ tio år och var tvungen att vänta EN minut till. Då blir man otålig!
I alla fall så gick resan hem bra. Dock så håller ett oväder på att dra över här så jag tog av täcket och hoppades på det bästa. Bonni var minst lika otålig som jag hade varit i bilen, för att komma ut i hagen. Det slutade med att hon sprang rakt igenom översta tråden i grinden. Sen sprang hon och de andra hästarna bakom ladugården och mamma var inne i huset så jag stod där helt ensam i snön och visste inte vad jag skulle göra. Lyckades dock fixa det.
I morgon ska jag ta en lugn skrittur på Bonni, kan tänka mig att hon gärna springer av sig lite energi i hagen just nu. Och en av de bästa sakerna är nog att Humlan och hon typ gjorde spansk skritt mot varandra och skrek en gång sen var det som om Bonni aldrig åkt. Skönt, jag var lite orolig att de skulle "mobba ut" henne..
Nu ska jag kolla vad mamma har i kylen och så ska jag se till att laga lite mat. Nu är det typ flera timmar sen jag åt och min mage skriker efter mat, haha!

OMG..

har nyss haft stalltjänst och alla skolhästarna var heeelt galna! Helt sjukt!
Men det gick bra och ingen blev skadad. En häst hoppade ur hagen och sprang i full fart in i stallet. Just nu ska vi ha svenska och jag ska jobba med tre saker, läsloggarna, frågor ur ett häfte som heter Spänning & Skräck och filmfrågor till Hipp Hipp Hora och Flyga drake som jag hade glömt av, haha!
Nu börjar vi så nu ska jag dra. Jag försöker uppdatera så ofta jag kan men det är inte lätt när ens data vägrar att starta :(

Just nu kollar vi på A Christmas Carol på svenskan :D


Hopplektion

Idag hoppade jag faktist ingenting, jag travade över cavalettibommar med de andra, men inget mer eftersom det inte alls gått bra i helgen. Så jag ville bara ta det lugnt, skritta, trava och bara köra vårat eget "rejs". Det gick faktist riktigt bra även om Bonni taggade till rejält i slutet när jag skulle trava av.
Jag red på pelhambettet med två tyglar varav det ena tygelparet satt fast i en martingal (inte den som gick till skänkeln)...
Aja, Emelie vill ha tbx sin data nu :D


Min dator cpar .. igen

De flesta vet nog redan om det, men jag skriver det här med. Min dator vägrar just nu att starta, den har inte velat göra det på över en vecka så det blir inte så mycket uppdatering. Kanske någon gång om jag sitter vid datorn i skolan, vi får se.
För övrigt så har jag ett skolarbete som jag håller på att göra, vi har läst en bok på svenskan som heter Förföljaren den är jättebra och så, men nu ska vi skriva fem läsloggar med!
Egentligen så är jag klar med tre av dom och håller på med den fjärde, men det är typ 50 ord kvar på den fjärde och jag kommer verkligen inte på vad mer jag kan skriva. Varranan läslogg ska vara mellan 200-300 ord och det är första, tredje och femte läsloggen. De andra två ska vara mellan 400-500 ord(!!) och dom är jobbigast, såklart.

Igår så hade jag stalltjänst, en av de jobbigaste sakerna med skolan faktist. För då är man bara fyra stycken och alla ska hjälpas åt att släppa ut och in hästar, mocka, packa hö osv. Och det gick ganska snabbt igår, trots att jag mådde illa och hade ont i huvudet men det var för att jag knappt hade kunnat sova den natten. Jag vaknade massa gånger, säkert sju st, och sen tog det typ en halvtimma varje gång att somna om, och sista gången jag vaknade var vid fyra.. det tog två timmar att somna om. Alltså somnade jag vid sex och sen skulle jag upp vid sju. Så jag var varken mentalt eller fysiskt utvilad.. DÅLIGT!
Iaf så lyckades jag hålla tempot uppe i alla fall tills sju-åtta, sen kollade jag, Emelie och Martina på en film och sen gick vi och lade oss, mest för att vila men vi somnade och sov sen typ hela natten. Fast jag vaknade några gånger men jag somnade om innan jag hunnit räkna till fem. Tur det!

Så nu sitter jag här, typ ensam i matsalen i skolan, fast Martina har kommit nu i och för sig. Men vi sitter här ensamma i tystnaden och jag ska strax ut och rida tror jag. Eller hitta på något i alla fall.
Igår när jag red Bonni så gick det ganska bra i början, jag red på hackamoret. Jag galopperade två gånger i vardera varv och sen skulle jag galoppera en gång till i högervarvet, och då typ sticker hon igen..
Jag börjar tappa tålamodet nu och jag är så trött på typ ALLTING. Inget har hänt, men jag har typ inte kunnat sova ordentligt på flera dagar och jag orkar bara inte med allting. Förmodligen för att jag känner mig stressad att bli klar med alla arbeten tills fredag och sen så kanske Bonni inte kommer hem eftersom mamma har typ bytt bil så hon har en ny, men så glömde hon kolla så den har dragkrok, of course så hade den inte det och hon hinner förmodligen inte sätta dit en och besiktiga den innan fredag denna veckan.. Visst, jag kan stanna några dagar, men jag vill ju inte "bo" i huset helt ensam, creepy ju!

Nej, nu får jag se till att hitta på något annat att göra, innan jag typ exploderar x)


RSS 2.0