Julia :D<3

Ända från Torsdag har jag sovit hos Julia :D<3 Okej, bara två nätter. Men det var jättekul!
På torsdagen så tränade vi lite Nh med Timjan, en liten vit shettis (maxad a-ponny) på fredagen tränade vi lite mer Nh med henne och det vi fokuserade mest på var att Timjan inte skulle gå på Julia, att hon skulle följa, inteleda :) Det gick bra efter ett tag, hon ville hellre se om det fanns ensilage på marken. Sedan körde vi även lite Cirkling-game från Pat Parellis 7-games. Det gick bra, det hjälpte mycket när det gällde att leda med. Vi övade på att få henne att trava när vi höjde energin, som jag känner att jag börjar bli bra på ;)
Sedan red vi Pigall lite, eller om det var tvärtom >.< Jag skriver i alla fall inte i tidsordning. OMJ! (Ska vara OMJ) Shit! Herregud! Oh My God!
Det var inte samma häst jag red för några år sen!! Då var han pigg, otålig, springig och ohövlig. Men nu, OMJ! En helt annan häst :D Julia har gjort ett enormt bra jobb med honom! Han var kontrollerbar, snäll och ville inte bara springa :D :D :D (Okej, extremt många smilies men ni får stå ut).
Jag hängde med henne till stallet också på fredagen för hon skulle rida lektion. Hon red Platon, men han var stark och han är ju stor så det var inte lätt att rida honom i form. Efter lektionen gick jag in i stallet och tog kort på Profan, Isabella, Reina, Miranda, Knappen, Platon, Kate och Silver. Kanske blev någon mer, jag är inte heller säker på att jag fick några bilder på Kate och Silver. Ni får helt enkelt gå in och kolla på min bdb ^^ Bara gå in påwww.bilddagboken.se och sedan söker du på MaddesPownies ;) Så kollar du runt så hittar du dom nog, men det är STORT copyright på dom, vill ni ha någon bild så får ni maila och så skickar jag dom :)
Hej då! Hoppas ni har haft en lika bra helg som jag :D <3

Fortfarande

Förlåt för att jag inte uppdaterat på hur länge som helst. Men det har bara inte blivit av, ska försöka skärpa mig. Här kommer i alla fall en text om Pessoabettet, det har diskuterats mycket kring det här bettet och ärligt talat så håller jag med texten. Men jag vet en massa saker som skulle kunna berättas mer om detta bett. Enjoy!
Men som sagt, jag håller med.. gör ni det/inte det så berätta gärna varför. Jag vill veta :)
Har ni några andra hästämnen ni vill att jag ska ta upp? Kommentera!
Och för första(?) gången kommer ett ämne in i min kategori: Funderingar xD

Texten är skriven av  ennathaflikka@BDB  !!

Pessoabettet.


nu vet jag att jag kommer att få massa komentarer där det står ''om man är en duktig och erfaren ryttare med bra hand så kan man rida med det'' mitt svar till er alla som resonerar så är : är man en duktig och erfaren ryttare så ska man inte behöva använda ett så skarpt bett och på så sätt skada sin häst utan man ska kunna behärska hästen i ett vanligt tränsbett. (tvådelat/tredelat)

jag kan börja med att säga att jag tycker detta är ett fullständigt skitbett och jag anser att det är djurplågeri att rida med detta, och ja ni läste rätt det ÄR faktiskt djurplåger. ska nu förklara varför.








om ni ser hästen på bilden(har ingen bild, så ni får gissa er fram eller gå in på ennathaflikka på www.bilddagboken.se) kan jag ju börja med att tala om att man ser på ögonen att den är skräckslagen och har ont, den visar ögonvitan och sen att den gapar betyder också att den har ont, men då har man tryckt ihop hästens mun med en nosgrimma.
när du tar i tyglen och har ett pessoa bett så dras den ringen som nackstycket sitter i neråt, vilket ger ett stort tryck i nacken vilket får hästen att ta huvudet neråt, det finns ingen hävstångseffekt så du kan i princip dra hur mkt som helst utan att du själv märker det men det gör inihelvets ont för hästen. samtidigt så åker bettet upp i gommen då det är världigt rörligt och det får hästen att vilja ta upp huvudet men det går inte då det trycker i nacken och då försöker hästen gapa för att bli av med smärtan men då sätter människan en rem runt nosen så den inte kan gapa så det finns inget hästen kan göra den tvingas lyda och den delen med respekt mellan häst och människa försvinner direkt. Ett annat problem är att hästen kommer gå i okorrekt form, när du tror att hästen går i form gör den inget annat en böjer huvudet neråt då den tvingas till det och ryggen är sänkt och bakdelen arbetar inte utan all belastning är där fram. Eftergift är en bölöning för hästen när den gjort rätt och är en slags motivering för hästen, med pessoat kan man inte ge eftergift om man inte släpper tyglen helt, vilket det är få som gör i sin ridning det gör att hästen känner ett ständigt tryck och tänkt dej själv gå runt med något som trycker i nacke, mungiporna&gommen på dej i ca 1 timme varje dag, inte så trevligt va?








skriver inte detta för att trycka ner er som rider med pessoa utan för att få er att fatta att detta är inget vänligt bett, din och hästens relation lär försämras för hästen kommer inte precis att dra sig till dej om du fortsätter att göra så mot det, den gör allt för att komma undan. har själv varit en av dom tjejerna som ridit med pessoa då jag inte hade någon aning om vad det gjorde och vad det innebar, det gör så jävla ont i mej nu i efterhand att veta vad jag har gjort mot denna stackars hästen, både jag och min kompis red honom med pessoa och nu 1 år senare har han utvecklats enormt med hjälp av min kompis som nu äger honom och går på äppelbett! och han går bättre än någonsin!

ställ er själva frågan, vill jag orsaka min häst smärta? vill jag att den ska må dåligt varje träning bara för att jag inte har nån relation och nån komunikation med den? istället för att tränaträna&träna igen både på ryggen och från marken med hästen och skapa någonting tillsammans med den sätter man in ett skarpare bett, hästen han förstöra sin mun totalt av detta, istället för att samspela ha något gemensamt med den får man hästen att se på ridning som något negativt. Jag är iallafall en utav dom människorna som sätter hästen före mitt nöje, jag vill inte orsaka denna otroligta vacka och fina varelse som lägger sitt liv i våra händer smärta..vill ni? man ska ge alla hästar en chans att få leva ett riktigt liv med en rolig ridtur. formen ska komma bakifrån, ifrån sitsen inte från bettet!

ta er en titt på bilden igen och tänk efter igen , är det så jag vill att min häst ska ha det..skräckslagen med smärta. munnen är faktiskt hästens känsligaste del.
TÄNK PÅ HÄSTEN FÖR EN GÅNGSKULL OCH VA INTE SJÄLVISK!


folk kommer nu även att kommentera att istället för att slippa dra i hästen med ett tvådelat så kan man ha pessoa så man slipper göra det och att med fel han kan även tvådelat bli illa.
ja att tvådelat blir illa med fel han det stämmer men pessoat blir snäppet värre med ''rätt'' hand.


Underbar, Underbar, UNDERBAR helg!

Jag börjar ju nästan gråta för att helgen var slut .. Hästarna gick så himla bra! Dessutom var jag på fest i lördags, helgen kunde faktist inte bli bättre. Känner fan för att skippa skolan BARA för att rida, men såklart kommer det inte hända. Måste höja betygen!!!
Jaja, sluttjatat om det.. idag hade jag skola och jag trodde ALDRIG att dagen skulle ta slut. Sååååå tråkigt. xD
Jag och mina problem va?
Nej nu vill jag veta!
Vad tycker ni att jag ska skriva om? Vad ska jag lägga upp för bilder? Ska jag skriva lite info om mina hästar?
Ni läsare bestämmer :)

Dålig uppdatering ..

Jag lovade ju att logga in minst en gång i veckan för att uppdatera. Men jag har inte orkat. Under hela lovet har jag gjort massa grejer, sånt som ni nog tycker är tråkigt att läsa om.
Tillbaka till verkligheten:
Jag sitter just nu och har dåligt samvete. Jag har inte hunnit rida på hela veckan, trots att jag lovat mig själv att rida hästarna mer, speciellt Humlan ska ridas mer och jag ska lära mig sitta kvar i bockningar innan snön försvinner. Men eftersom vi så segt slutar kl. 15.30 nästan varje dag så hinner jag inte rida innan det blir mörkt. Och när det blir mörkt så sjunker graderna till under -20 vilket inte är bra att rida i.. Och i tisdags så orkade jag helt enkelt inte.
Men nu i helgen ska jag rida igenom Bonni ordentligt och även Humlan någon av dagarna, men Tommys mamma, syster och mammans man (Sivert) är här. Och Jessica (tommys syster) har ridit så hon kanske ska hänga med ut. Då får ju båda hästarna komma ut iaf.
I morgon ska jag först rida, får se om Jessica hänger med.. Och sen kl. 18.00 ska hela familjen på tjugondagknu-fest. Jag kommer inte orka.. Men snäll som jag är lägger jag upp favoritbilden Carina tog på lovet <3
Kommentera mera! xD<3
Jag vet .. jag är ful >.<
Men ni får helt enkelt kolla på min vackra saga som kom till verklighet! :D<3

Tävling!

:)

Mer bilder (:

Här kommer bilderna på äpplet ^^
En annan bild (:
En bild på mig xD Att jag nästan aldrig kan vara FIN på bild XD Det måste vara en förbannelse! Japp, så säger vi!
Fönster :P Härnäst kommer en bild på Carina.
Carina <3

En dag med Carina i bilder :)

Mimmi ^^
Varm choklad .. MUMMA! :D<3
Myyys!
Carina :D
Carina igen <3
MUMS!
Sen tog vi lite kort när vattnet skvätte upp ur koppen ^^ Ni får avgöra ifall dom är bra :P
Lite fina blev det ^^ Kanske inte denna dock :P
Denna var bättre :P Nu går vi vidare ^^ Efter att vi tagit kort på allt möjligt som fanns i närheten så hittade vi ett äpple x) Givetvis gick vi in på toan och tog kort när vattnet träffade det. Lägger väl upp två på dom. Fast i ett annat inlägg. För det börjar bli ett alldeles för långt inlägg.

Bilder från pulkaåkningen ^^

Gillar fokusen ^^

Alla utom småbarnen grillar korv :)
Gaara är intresserad av något, men jag är intresserad av honom och poff så har vi en älskad bild!
Snöflingor på snön ^^ Gillar att snöflingorna ser ut som stjärnor
Så, det var några bilder i alla fall. Hoppas ni gillar det!

Bild

Okej, en liten bild blir det väl ^^

Carina :)

Hejsan :)
Ända sedan 1 januari har Carina varit hos mig och från igår tills i morgon är jag hos henne. Därför har jag inte kunnat uppdatera så mkt .. inget alls faktist.
När vi var hos mig så tolkade vi första dagen efter Bonni, i mörkret på åkern. En helt underbart stor och gul måna lyste upp åkern lite. Mysigt men kallt. Tyvärr kan vissa pojkar (Anton och Rickard) Inte hålla sig kvar i galoppen så det blir mest trav. Men Bonni fick vila ganska mycket. Bara skritta och ta det lugnt.
Dagen efter (Lördagen) så var jag och Carina ute med shettisarna först. Sedan var vi duktiga och bytte hage, vi tog en varsin åt gången. Dom små först och dom stora efter. Sedan tog vi MASSA kort, kommer inte upp då jag inte sitter vid min data. Sedan skulle vi hämta mjölk uppe i ladugården för att göra glass i våran nya glassmaskin. Men då höll dom på att mjölka så vi skulle komma på kvällen istället. Men när vi gjorde det så var det inte klart så vi fick åka hem i en timma för att sedan åka dit igen. Så vi tog kjälken vi har hemma och åkte lite på vägen. Roligt på hög nivå!
Och för er som bryr sig så tog vi sparken alla tre gånger, det var riktigt jobbigt på ditvägen och sista hemvägen. Fast det var väldigt kul.

På söndagen vaknade vi vid nio för vi skulle åka pulka med några till familjer. Kul, men jag och Carina var supertrötta efter gårdagens "hårda" dag. Men vi pallrade oss upp och gjorde oss i ordning. Sedan ringde Nina (mamman i ena familjen) och sa att dom var försenade så jag och Carina tog sparken och åkte lite på vägen. Jag skulle stå bakom en gång och Carina skulle styra. Men vi typ körde på en sten och Carina svängde ner i diket så jag hoppade av i farten. HAHA xD!
Sedan åkte vi. Vi åkte pulka en timme eller två sedan grillade vi lite korv, jag tog lite kort och sedan åkte vi massa pulka och snowracer igen :P
Och jag och Carina hade bestämt oss för att vi SKULLE flyga, så vi styrde mot ett gupp som var som en ramp. Fast nånting hände och snowracern stannade och reste sig rakt upp som en stegrande häst typ xD F*N vad vi skrattade!
Sedan fortsatte vi och denna gången skulle jag styra.. Tja, det som hände förvånar mig inte alls. Carina satte sig bakom mig, jag tappade mössan, Carina ramlade av och drog ner mig så jag låg på rygg på snowracern och GUD VA VI SKRATTADE!!!!
Sedan var det dags att åka hem.

Sov över hos Carina från söndagen till måndagen .. slappade hela dagen ^^ trevligt. Ska sova över tills i morgon/tisdag så ska hon ta med sig sina hundar och sova hos mig tills fredag för hennes föräldrar ska till tyskland :)
Så det kmr nog bli ganska många bilder! Men om ni vill se alla får ni faktist kolla på min bilddagbok.. har länkat till den här på bloggen. Eller så kan ni klicka här.
Fast dom är inte upplagda här ännu.
Sorry för ett alldeles för långt inlägg.
Ps. Några bilder kommer in på bloggen med ;) Ifall ni vill ^^

RSS 2.0