Naturkunskap :D

Naturkunskap igen. Som ni vet har jag ingen dator men uppdaterar så ofta jag kan!
Haha, vi kollar på en jättegullig film om kretslopp, stackars lilla vettenmolekyl eller nått. Ska ha dressyrlektion sen på DW. Vi hörs!

Ni får en bild på en snödroppe, tror jag. Bara för att jag längtar till våren :D

AAAAHHHHH!!!! *Skrik*

Hahahahahahahah!
Måste bara dela med mig av ett typ sista inlägg på ett tag då jag i morgon åker tillbaka till Höglanda. Jag kan inte vara hemma längre. Visst, jag skulle lätt kunna strunta i skolan, no problem. Det ska jag dock inte eftersom jag tycker om att vara på höglanda, jag gillar folket på höglanda. Mitt självförtroende har skjutit i höjden tack vare alla underbara tjejer där uppe.
Visst har jag gjort misstag, det gör väl alla? Men tjejerna där uppe verkar i alla fall ha förlåtit mig trots att jag varit riktigt elak faktist. Vet själv inte ens varför jag gjorde det..
Aja, tillbaka till dagen. Dagen började med att vi hade besök, jag som precis såg ut som ett troll typ, haha! Tur att jag hade en hårborste på övervåningen och kläder så jag slapp gå ner i pjamas och med mascara under ögonen och med halvdöda ögon (A).
Efter en macka till frukost gick jag och väckte min lillebror Rickard som såklart spelade dator. Frågade om vi kunde kolla på film men han ville inte så jag gick och tränade min hund JoyKid lite istället. Gick sedan tillbaks och övertalade min bror att vi kunde kolla på film, YES!
Den heter The Hole och är skiiiitläääskiiig, höll på att dö när det var en clown som babblade! :o Fast sen höll jag på att skratta ihjäl mig, jag har ALDRIG skrikit så åt en film, speciellt inte för att en clowndocka hoppar upp i luften -.- x'''D
Sedan började vi kolla på Lottery Ticket, han dock inte kolla klart på den då mina småsyskon Tindra och Adam skulle på bugg. KUL!
Adam tappade intresset redan innan uppvärmningen var avslutad och Tindra tappade intresset ungefär samtidigt men höll modet uppe och fortsatte dansa, brevid mamma, haha. Åkte sedan och handlade. Köpte med mig två chokladpuddingar, MUMMA!
När vi kom hem visade jag Adam videoklipp på dansande killar så han skulle få lite inspiration och mod till att dansa nästa vecka. Visade bland annat ett klipp på en 12-årig pojke som var med i Turkiets motsvarighet till Britain's got talent. Var dock inte säker på vad deras talangshow heter. Men pojken var SJUKT BRA! :o
Här har ni länken:
http://www.youtube.com/watch?v=mDA7TuQH3BM
Ni får länk eftersom datorn vägrar samarbeta -.-
Adam var i alla fall sjukt inspirerad men vill nu börja på Street Dance istället! :)
Kollade efter det på filmen Scott Pilgrim vs. The World
Åker i alla fall tillbaka till skolan i morgon, kommer därför bli lite dålig uppdatering framöver. Ni står väl ut eller? ^^
Aja, det får ni i alla fall göra!
Släppte btw Humlan lite i hagen bakom huset innan och hon kutade runt och busade. Var kul att se att hon gillade att springa av sig lite! :)
En bild på Bonni, jag saknar att sitta på din rygg <3

En bild på Humlan med :) You're growing on me <3

Hiss!

Lägger in en Hiss med, för att inte vara så negativ! :)
Jag hissar min häst Humlan för hon var så duktig idag! Hon har typ riktigt klaustrofobi så hon vågar inte gå in i vårat stall oftast, jag förstår henne dock det är nästan så min klaustrofobi kommer fram. Det är ganska mörkt där inne innan lamporna lyser ordentligt. Vi har såna där sega miljövänliga lampor, haha. Men i alla fall. IDAG så gick hon in utan problem. Så en STOR HISS på det!
Hon var dessutom jätteduktig och stod stilla, helt lös i gången medans jag hämtade massa saker och fixade och donade med träns och bett och hackamore osv.
Sen stretchade jag henne lite grann, inte mycket eftersom hon inte är van vid att bli det och hon stod stilla!
Alltså en riktig HISS till min familjs underbara ponny Humlan :)
Detta är alltså Humlan. För er som inte visste. Visste ni förresten att det är jättesvårt att hitta ett normalt träns till henne?
Hon ska ha cob på "längden" eller nackstycket eller vad man ska säga men hon måste f*n ha typ full på nosgrimman, haha. Så jag kommer rida utan det på henne, hehe ^^

Diss!

Jag ger en STOR och FET Diss till hästägare som inte är ärliga när de ska sälja eller låna ut sina hästar!
Jag har stött på flera som gjort detta, men när man letar häst och man hittar en man gillar vill man såklart veta nackdelarna också så att man vet vad man ger sig in på.
Jag vet personligen en eller flera personer som hittat annonser på hästar som dom känner där ägaren "glömt" eller utelämnat VIKTIG information som gör att dom inte tjänar på det lika bra.
STOR och FET DISS!

Humlan

Idag hade jag tänkt att jag skulle testa Bonnis sadel på Humlan. Om den passar så använder jag den sen ska jag sälja den och köpa en nya, som man kan anpassa bättre efter den hästen man ska rida, typ att man kan ända bomvidd osv, hehe. Är inte så insatt när det gäller sadlar, men jag vet att sadeln måste passa perfekt för hästens skull.
Här är några sadlar jag skulle kunna tänka mig att köpa:
Detta är en Claridge House Allroundsadel, finns att köpa på hööks för 2198kr ^^
Den är i läder med utbytbara koppjärn och flyttbara knästöd.
Detta är en Maxam Easyfit GP, som går att köpa på hööks för 2395.
Det går att byta ut koppjärnen :)
Detta är en Thorowgood T4 Allroundsadel, även denna finns att köpa på hööks för 4495kr.
Sadeln har utbytbara fishinlägg, flyttbara gjordstroppar och utbytbara koppjärn.
Det kommer fler sadlar med tiden, just nu får ni dock klara er med Hööks-sadlar ^^ Kommer ett inlägg om vilka träns jag skulle vilja ha med sen! :)

Fiiilmeeer! ;D

Jag har ju laddat upp filmer från min videofy innan, och jag tänkte att eftersom jag ändå har gjort en ny "film" , snarare bildspel, så kan jag lägga upp de andra med ^^
Här kommer de:
Bonni i ridhuset ;)
En dag typ i början på 2010, jag "dokumenterade" min dag med Sarah ^^
En video jag hittade på Youtube. Jag gillar nog Declans version bäst ;)
En till video jag hittade, ganska rolig faktist. I alla fall om man har lika bra humor som jag ;D
Jag filmade min ökenråtta/gerbil i början på vårterminen 2008. Dålig bild jag vet, mobilkamera ni vet x)
Våran katt Zafir som försvann under sommaren 2009 tror jag det var. Zafir, du är saknad!<3
Jag och Trolle (Seida filmar) som hoppar över ett litet hinder. Såhär gjorde vi typ alltid jag och Seida,  vi byggde små hinderbanor som vi sprang runt med hästarna. Och det var faktist riktigt kul! :) <3
OMG, älskar denna låten 8D<3 Haha, vet inte ens varför, jag gillade den inte innan :S
Detta är den senaste filmen jag gjorde. Hade tråkigt så jag bara hittade på något. Det är ett bildspel i alla fall :) Ska se om jag inte kan filma med mammas digitalkamera i morgon :P Vi får se, den kanske inte ens är laddad :o
Det var alla filmer, det kommer upp fler med tiden. Men detta är alla jag lagt upp nu i alla fall x)

Hovslagaren..

var nyss här. Eller ja, det var ett tag sen men i alla fall. Hon verkade Humlan och Bella som då behövde det.
Måste bara skriva av mig lite:
Jag antog att jag visste att detta skulle hända
Jag antar att det var därför jag aldrig riktigt fanns där för dig
Inte på samma sätt som för de andra
Jag tillät mig inte att fästa mig vid dig
Att gilla dig blev svårt
Snart är det försent
Snart är ditt lidande över
Detta gör vi för dig
För din skull...

Nej, ni får inte veta. Inte just nu. Aja, nu ska jag gå och äta. Åt våfflor (Stavning?) innan. Men bara två stycken och nu är jag hungrig igen, typiskt x)
Slänger upp en bild med ;)
Bilden är tagen i början av Juni :)

Hovslagare :)

Idag, eller i eftermiddag så kommer hovslagaren och ska verka Humlan och Bella. Ska bli skönta att få det gjort speciellt eftersom jag ska ha med humlan upp till skolan. Slänger upp en bild på Emelie (min rumskompis) som jag tog när hon red Mahjong. :)
Bilderna blev inte speciellt bra eftersom jag inte kan ta kort i ridhus än x)
Emelie på Mahjong ;)

Home at last !

Hejsan bloggen, ganska "hektisk" dag det har varit. Först hade jag stalltjänst, sedan var jag tvungen att göra mig i ordning för att åka hem. Jag mådde trots allt inte helt bra, men kände att jag kunde lika gärna vara sjuk hemma som på höglanda så det är vilket som. Jag har lite nya bilder också. Från jullovet och från under lovet när jag fotat. Lite svårt att fota i ridhus eftersom jag inte är van, men bilderna blir trots allt bättre för varje gång så det är ju bra. Hehe :)
Först en vacker bild på våran vackra Franska Bulldog Milly, lol jk. Hon är våran söta gris ^^<3
Sedan en bild på min vackra ponny Bonni <3
Loveu<3
Detta är våran stut (kastrerad tjur) Killer, honom har jag suttit på :P Och nej, han dör inte av det ;)
Vill ni ha mer bilder? I så fall får ni gå in på länken foto där jag kommer lägga upp foton osv ;)

Skolan..

Min bästa vän ville att jag skulle berätta hur det går i skolan. Så här kommer det:
Jag är trött typ hela tiden, det blir jag varje vinter. Jag försöker jobba på så bra jag kan, och jag tror det går ganska bra. Just nu har vi fått en ny hopplärare som vi inte träffat än, det får vi göra idag. Jippi!
I svenskan håller vi på med reportage och artiklar, vi ska skriva ett reportage eller en artikel om invigningen som var här i helgen. Antingen om invigningen på lördagen eller om "öppet hus" på söndagen. Jag tror nog jag väljer att göra en artikel om lördagen.
I övrigt tror jag nog att det går bra. Som sagt är jag ganska trött bara. Jag glömde mina nya ridbyxor och mitt headset hemma, buhu :(

Cant wait till Humlan kommer :)<3



Hälsopedagogik

har jag nu. Trevligt. Eller egentligen har vi klassråd just nu, men vi ska ha hälsopedagogik snart. Ingen ridning idag då, men det var riktigt kul igår på hoppningen när jag red DW!
Han var pigg, men ganska trött och orkade därför inte jobba, inte för att han gillar att jobba, men efter att halva passet hade gått så fick jag honom att gå i form i skritten i alla fall.
Vi red mest på volt och jobbade med att länga och korta stegen i galopp och trav. Sedan travade vi över bommar, skulle fatta galopp efter bommarna så snart som möjligt och sakta av till stadig trav så nära bommarna som möjligt. Det gick jättebra för DW ville galoppera och fattade nästan galopp inne i bomserien, haha!
Sen skulle vi rida i trav över bommarna och hoppa ett hinder som låg typ tjugo meter ifrån bommarna.
DW var pigg och galopperade på, men sen typ började han kolla på hindret och då kändes det som att han skulle stanna så jag försökte driva framåt, men jag är inte van vid att driva med benen. Eller att driva alls med tanke på att Bonni nästan aldrig behövde drivas på, hehe ..
Nej, nu ska jag koncentrera mig på lektionen, vi hörs ;)


Skolan..

.. är slut för dagen. Kom på det nyss när jag läste Emelies blogg. Hehe, mycket duktigt Madde !

Får väl se när jag uppdaterar nästa gång, jag kan inte lova att det blir varje dag. Men jag ska blogga så ofta jag kan, DET kan jag lova!
Känner verkligen för att bara gå och dö eller i alla fall sova några timmar, sisådär sju-åtta timmar hade blivit PERFECT!
Känner att jag vill äta nu med. Jag tror jag åt mat vid typ fem-sex eller något i morse. Strips med kebabsås, MMmmmMMMMMMmmmmmmmmmMMMmMmmMMMMmmmmmmmmmMMmMM!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D
Kom på en fråga åt er också, hihi!

Vad vill ni läsa om?

Lägger upp en vårbild med så att mitt vinterdepp försvinner några sekunder
Foto: Jag

Snö, snö, snö..

och ännu mera snö. Suck!
Jag blir helt depp när det är snöigt och jag inte har något att göra. Annat än att läsa böcker som är tjocka och med liten text.
Aja, sov i alla fall inte alls mycket inatt, bara en och en halv timma faktist. Vi var tre tjejer som försökte dygna och ta powernap när vi var trötta, ni vet, sova 15min sen är man pigg. Så bra gick det dock inte för mig och andra gången så vaknade jag knappt. Gick sedan upp och lade mig i min egen säng, SKÖNT, men sov inte länge innan jag var tvungen att gå upp till skolan. Jag ska i alla fall gå och lägga mig tidigt ikväll!
Jag tycker det går ganska bra för mig att blogga nu när jag går i skolan för då kan man sitta några minuter på en rast eller nått vid datorn och uppdatera. Haha.
Ska ta kort på Emelie L när hon rider sin lilla pålle :3 Cute!
Fast jag vet inte hur det kommer gå då jag inte har några vantar och jag typ frös sönder mina fingrar igår i ridhuset, och där är det ganska mycket varmare (typ tre grader, hehe) än vad det är ute. Men när det blåser så blir det ju såklart ännu kallare. Hon ska ju dessutom rida på åkern så, hejdå fingrar. I hope you had a good life!
Har engelska just nu, men sitter med Emelie L i grupprummet och jobbar. Vi ska diskutera och typ sånt om skolan i Storbrittanien och i USA, vilka skillnader det finns eller något liknande. Sen har vi ett till häfte, In The Silver Limelight, en artikel om en häst eller nått. Känner mig verkligen jättesmart när jag vet vad vi gör med, haha!
Får se om jag kan fixa datan snart så att jag kan uppdatera oftare, med mer oseriösa och tråkiga inlägg, hehe! Ungefär som det är nu ;)
Slänger väl upp en bild åt er med så ni inte blir helt uttråkade. Och bara för att påminna er igen, klicka på länkarna uppe vid headern för att komma till de andra sidorna där jag skriver och lägger upp bilder.



Puss puss!

Snabbgenomgång

Sen jag kom tillbaka till skolan så har jag ju ingen data, som sagt. Dock så har Emelie varit snäll och lånat ut sin dator till mig typ tjugo minuter. Just nu önskar jag verkligen att jag gått och lagt mig för flera timmar sen. Det var min plan tills jag gick ner och satte mig och pratade med Emelie och Martina i tv-rummet, suck.
Funderar på att åka hem så fort som möjligt typ nu i helgen eller nästa så jag kan lämna in datorn och så att jag kan hämta lite bilder på mitt usb-minne så jag har allt där istället. Sov typ 10min för ca en timma sen. Wow, jobbigt läge.
Känner inte direkt att jag hade en mening med detta inlägget men jag kan berätta om ridningen i förrgår, måndags.
Jag red då Stampe, en skäck-valack på nio år. Jättemysig att rida, men som jag sa sist jag red honom, inte en häst för mig. Det kanske var för att han var trött men det funkade inte alls för oss. Plus att vi red lätt mycket och jag typ reste mig upp konstigt eller tog stöd konstigt i stigbygeln för efter passet så hade jag JÄTTEONT i fotleden. Det har dock gått över nu, som tur är.
Vi tränade på utbildningsskalan för unghästar och då fokucerade vi inte så mycket på formen. Och Sofie hade ridit Stampe på lektionen innan mig så  han var ganska trött och stängde av lite så jag ville inte direkt jobba honom i form heller då han var ganska trött och orkade knappt fatta galopp.
Pratade med mamma, i telefon då förstås, och hon sa att förmodligen kan jag få upp humlan efter sportlovet.. alltså vecka 7! Det är fem veckor, men det ska jag nog klara mig, jag får ju fortfarande rida på lektionerna så det är ju lugnt.
Jag slänger såklart upp en bild med, tänkte också påminna om att jag kommer lägga upp foton jag tagit på fotosidan, ridinlägg på ridsidan osv. Och sidorna hittar ni om ni trycker på länkarna precis under headern ;)
Fotografen är Carina från vintern -10 ^^ Bara för att jag saknar min Bonniplutt <3



Vill ha hit Humlan pronto!

Oh My Gosh, inte alls kul att man inte har egen häst här på höglanda. Känner mig lite smått efterbliven, men jag får rida på lektionerna i alla fall. Datan funkar inte heller, har väl lyckats slarva bort den rätta skivan för jag hittar den inte. Dock så har jag inte kollat i själva dataförpackningen, men jag har tre skivfodral men bara två skivor. Seeegt!
Ska i alla fall försöka uppdatera så ofta som möjligt, på raster osv.
Kom tillbaka till höglanda i lördags och sen dess har jag typ suttit uttråkad på mitt rum och kollat på One Tree Hill. Igår var både jag och Erika ute och gick fyra timmar, först gick vi till Svensk Ridsport där Erika köpte en hjälm, jag var nära på att köpa en jättegullig mugg för 115:- men valde att spara pengarna istället. Man vet aldrig när man behöver dom!
Sedan gick vi till en pizzeria och åt, för att vara petig så åt jag en kebabtallrik men åt inte ens en tredjedel innan jag blev mätt. Proppade ändå i mig allt kött och lite pommes bara för att det var gott, sen åt jag bara några mackor på kvällen, plus en morot, ett äpple och två klementiner. Mmmm!
Usch, idag är jag fruktansvärt trött, inte alls kul! Jag vill vara pigg, som när jag sov från 00.00 (typ) till 15.30 (ungefär) haha! Då var jag utvilad kan jag lova!
I helgen kommer jag förmodligen få jobba lite i skolan (skolan har uppvisningar osv) så då sa dom att man kanske får en dag ledig, Me Love IT!
Ni får en gammal bild med, jag har tagit nya men dom är i minneskortet uppe på mitt rum och orkar inte springa och hämta det, hehe (A)



Bilden är från förra vintern, typ jan -10 ;)
Carina är fotograf!


Film..

Håller just nu på att göra en film på hemsidan OneTrueMedia.com men den vill tydligen inte fungera utan hänger upp sig och allt. Så nu försöker jag göra en i programmet Windows Live Movie Maker. Dock så går det väldigt sagt, haha!
Ska kanske försöka mig på att rita av en bild eller något så att jag har något att göra.
Sorry about bloggtorkan, men jag har inte gjort så mycket egentligen..
Jul firade jag hos pappa, jag fick en ny ridhjälm, en mössa, sen fick jag 300kr av mormor, 100kr av min svärfarmor (eller vad det heter, haha) och 1100kr av mamma. Sen har jag också fått en ridhjälm, ett par denimridbyxor och ett bar cremevita ridbyxor samt ett par långchaps i reflex av min moster Laura.
Nyår spenderade jag med Carina hemma hos henne, vi lagade Tacos, smällde lite raketer, kollade på alla andras mycket större raketer och kollade på The Last Song med Miley Cyrus, filmen vart förvånansvärt bra faktist!
Igår var jag med Seida, åkte spark, kollade på film, busred på Bella som kasta av mig! HAHA!
Idag har jag bara slappat, köpte godis innan som ska räcka ett tag nu så jag ska gå och gömma det sen så att jag glömmer bort att jag har det, på så vis kommer jag inte äta upp allt på en gång ;)

RSS 2.0