Spöken :)

Vi har ett spöke hemma i hagen x) En vit sagohäst som kommer fram varje gång det är dimma ^^<3















































































Lite bilder på Bonni nu ^^ Både denna och efter ;)

Bonni <3

B. <3

Korten är tagna av mig mellan den 4 juli och den 19 juli ^^

Bonni <33

Har lite dålig fantasi så det får bli samma namn på vissa bilder x)    Men lyckligtvis så är det nog sista bilden på Bonnis vackra Rumpa xDBonnis rumpa .. igen ^^Bonnis rumpa x)

Detta var mellan 4 juli och 19 juli ^^

Mer bilder <3

Gäsp Gäsp va trött man kan vara efter en hård dags arbete xD .. Allvarlig talat så jobbade hon suveränt den dagen ;)

Efter en ridtur <3

Bilder ^^

Nytt smeknamn till Ledina ^^ Antingen Dina eller Lelle x)     Nice va?Ledina och Annabelle    Annabelle är den lilla svarta och Ledina är den stora lilla bruna ;)

Shettisarna <33

Moaa <33

Ska va med Moa idag!! :D

Berättar mer sen, men iaf så släppte ut hästarna innan, tänkte att ah men då mockar jag först sen rider jag Bonni lite snabbt. Men när jag mockat klart o allt och gick för att hämta Bonni så vägrade hon komma! :O

Surt >.< men iaf så fick jag tag på Ledina och tränade henne lite ^^

Gick inte så bra eftersom allt hon kunde fokusera på var gräset på marken eller Annabelle som stod och gnäggade -.- Till en början så brydde jag mig inte och allt gick bra.. men sen tappade jag tålamodet och då kände jag att det var bäst att bara borsta av och släppa in Ledina i hagen igen innan jag blev sur :)

Jobbigt iaf xD

Skriver mer i kväll om inte Moa sover över <33

P&K Madde & Busiga Bonni ^^

Riktigt snabbt!

Idag har jag ridit Bonni ute, tänkte ta det lite lugnt eftersom jag inte ridit på en vecka. Men det var ju inte riktigt Bonnis mening! När vi skulle springa, spelade ingen roll om det var trav eller galopp, så gick det FORT!

Och till råga på allt så var hon ostoppbar, vilket verkligen fick mig att tänka!
En häst är aldrig ostoppbar utan en anledning, och när jag kollade ner mot munnen så såg jag att hon lagt tungan över bettet, vilket kanske betyder att hon inte trivs med det. Fast hon har inte lagt tungan över bettet innan, inte med det bettet .. Eller pelhambettet.

Iaf, så var jag ju tvungen att titta upp igen, och efter en stund när jag kollade ner igen så hade hon lagt tillbaka tungan normalt. Vilket var väldigt bra gjort. =)

I traven var det riktigt snabbis-trav och samma i galoppen .. Snabbis-galopp!
Riktigt kul faktist fast .. tja, jag är mer för kontrollerad lugn galopp så snabbis-galoppen fick vänta till uppförsbackarna ;) Där kan hon få springa av energin.

I alla fall så tyckte jag att ridningen fick godkänt. Inte mer .. inte mindre.
Jag tänkte att jag skulle lägga upp lite saker till salu, men ingen idé om ingen söker efter det ;) Så.. säg till om ni söker efter något så kan jag se om jag har det hemma.

P&K Madde & Bonni <33


Stalligt!

Tja, idag så har man ju fixat i ordning en av boxarna till ponnisarna. Eftersom Ledina (Dina) hade ont i benen idag så bestämde vi oss för att hon får vara inne på nätterna från och med nu.
Vi vet att fånghästar ska vara inne varje natt, varje dag, hela året.. men förra ägaren har sagt att hon alltid hade dom ute och att Dina inte hade känt något på flera månader. Därför har vi haft alla 3 ute sen vi fick dom.

Det första jag fick göra var ju att sopa ur boxen där shettisarna skulle stå, mamma och Tommy har fixat boxarnas väggar och fixat golvbrunnarna och den ena är klar, bara den andra kvar, där Bonni kommer stå sen. Eller om shettisarna får stå i den och Bonni i den som är klar nu.

Jag tränade inte idag .. hade tänkt träna lite olika grejjor såsom yoga, buga och lyfta alla hovar när man knackar lite lätt med spöt.
Fast jag testade att knacka på alla benen bara för att se om hon lyfte dom, vilket hon inte gjort innan -.-, men idag så gjorde hon det! :D *Happyface*

Ska ta kort nån dag när hon bugar med! Om jag bara kan få henne att stå kvar i bugningen när hon väl gått ner. Men så långt har vi ju inte kommit, så jag kräver inte så mycket ännu. ;)

I morgon har jag en massa saker att göra!
Bland annat att träna Alla ponnysarna, ist för bara en. Eller om jag ska dressyra lite med Bonni i morgon och sedan köra lite FT med småponnisarna ^^ Så blir det nog ..

P&K Madde & Pållarna som står och myser i stallet <3

BuggiBuggi <3

Snart ska man ju till buggen då, hehe. Väldigt kul ska det bli och jag måste ta igen lite eftersom jag inte var med förra söndagen, seegt!
Men det ska bli kuligt ;)
I Oktober börjar jag på salsa med! ;) HAHA xD!
Någon som ska börja där med ?

Brandstationen v. 38 in my <3

Nu har jag varit på brandstationen i en hel vecka! Det har varit extremt kul även om jag har en fruktansvärd träningsverk, haha!
Men det tar jag mig i genom.

Första dagen var väl inte så värst jobbig, men det blev bara jobbigare och jobbigare! Vi hade gympa/fys varenda dag! Inget emot det, jag behöver det!
På måndagen fick vi välja ut underställ, brandskyddskläderna, hjälmar och vantar. Och allvarligt talat, Att ha allting på sig samtidigt väger väl typ 5 kg extra?! Astungt!
Hjälmen gjorde ont när man hade på sig den och kläderna var tunga och släppte inte ut värmen alls plus att vantarna var extremt obekväma! HAHA xD 
Sorry att det blir massa linjer mitt i allt .. men det går inte ha typ en rad mellanrum .. -.-

Bonni <3 Madde

Alltså .. ridningen har bara gått sååååå bra senaste tiden! :D
Jag blir överdrivet glad hela tiden över det. Haha!
Bonni kan nästan buga på kommando nu oxå, väldigt kuligt det med :D

Sorry ..

Ledsen att jag inte har uppdaterat speciellt mycket. Men som sagt så fick jag inte sitta vid datorn på ett tag, men nu har jag intagit tronen igen, haha!
Ska försöka uppdatera lite oftare i alla fall, nu när jag har chansen!

Bonni


Nej Nej Nej x)

Alltså såhär är det !
Jag vill knyta en egen repgrimma, men allt jag hittar är engelska sidor med konstiga ritningar och en svensk sida där man kan lära sej rätt lätt, jag har varit inne där innan, men den är under uppbyggnad så man kan inte se det ännu -.- Jag får väl helt enkelt hålla koll och hoppas att den snart är klickbar igen ^^
Några tips på vad man kan göra en tråkig dag ? Om man inte vill sitta vid datorn eller kan vara med kompisarna? :(
Himla Tråkigt!! :O

Repgrimmor..

Jag kollar just nu på youtube om hur man knyter en egen repgrimma.. det skulle behövas då min på något konstigt sätt blivit helt sne :/
Grrr på det :@ Jag gillade ju den !! Bajs oxå :'(!!
Jag berättar mer sen om jag tror att jag kmr lyckas, ska bara köpa rep till att knyta den och rep till ledrep oxå ^^
Visste inte vilken kategori jag skulle lägga denna i så det fick bli Funderingar :P

?

Vet ni vad jag har funderat på ?
Varför måste dom flesta hästmännskor dra förutfattade meningar om andra hästmännskor?
Nh-människor tycker oftast att alla som rider med bett och hjälptyglar etc. är djurplågare.
Människor som rider engelskt tycker oftast att Nh-männskor är töntar som är för snälla mot hästarna.
Jag skulle kunna rabbla upp ännu mera fördommar mot "andra" hästmänniskor, men varför kan vi inte ist bara acceptera att man rider och behandlar hästen olika?
Visst ska man inte acceptera om någon rider som en .. jag vet inte vad .. och typ slår hästen eller drar och sliter och sågar hästen i munnen för att få ner den på tygel. Oacceptabelt, tycker jag. Men det enda jag kan göra är att säga åt personen .. sen är det upp till den att lära sig rida ordentligt och liite snällare mot hästen.
Sen finns det ju vissa dressyrmänniskor som rider med 2 bett, betyder det att dom är elaka då eller?
Det betyder ju att dom måste vara ÄNNU mer försiktiga? eller?
Vet ni vad?!
Jag tycker inte om sånna fördommar! Jag protesterar och tänker inte göra samma sak..

Fredagen 4 september

Skolan var okej idag :)
Ingenting var liksom superbra men ingenting var heller dåligt. Förutom att efter gympan hade jag otroligt ont i mitt knä, och det har börjat sprida sej till andra knät och till min ena tå! :O xD
Bara lite jobbigt kanske ?
Vi hade matte första lektionen, det gick bra, jag gillar våran nya mattelärare Susanne/Susanna.
Andra lektionen var Fysik tror jag, vi håller på med kärnenergi eler vad det heter x) Jag kände mej faktist ganska bra och är ganska säker på att jag kommer klara provet och till och med få lite högre betyg :D
Kommer inte ihåg vad vi hade efter det, men sen hade vi gympa och då fick jag bara vara med på uppvärmningen och sedan gick jag ner till styrkerummet. Men det var läskigt så jag gick upp igen och då fick Johan, Rebecka och Filippa hänga med ner.
När lektionen var slut så kom vi upp och då fick vi göra 30/30/30 - jobbigt!
Sen hade vi håltimma så jag och Frida bestämde oss för att jobba nere i styrkerummet liten stund ^^ trevligt!
Sen hade vi engelska sista lektionen - vi pratade bara svenska hela tiden x) Vi gick igenom när Nationella proven skulle vara .. Gaah! Jag vill inte ha Nationella prov alls! :(
Aja, det var typ hela dagen..
Förresten! Efter skolan så hade jag typ 20 minuter att vänta på bussen så jag stod med några kompisar och vi snackade och dom hade lite kul x) Jag med! ^^
Julia klämde sitt ringfinger? på engelska-lektionen och så skulle Dejan ge henne ett plåster, och det gjorde han, bara det att plåstret såg ut som en bläckfisk och jag höll på att skratta ihjäl mej xD Julia fattade inte hur man satte på det .. så jag hjälpte henne, mot hennes vilja! Mohaha!

RSS 2.0