Blogg

Jag har en ny blogg nu!
GoWithDaFlow.blogg.se ;)

Inget internet

Vi har inte haft något internet här på höglanda på två dagar. Några här på highland lyckades fixa det som tur var så nu kan jag äntligen fixa allt skolarbete som ska in. Sen ska jag tvätta, kolla VD med Martina och Lovisa (som vi nördat sen i torsdags). 

Var sjuk från torsdag kväll till lördag förmiddag. Har mest sovit hela helgen och det behövde jag nog :)
Ska fortsätta plugga nu så allt blir klart och sen ska jag ut och rida ^^ tänkte hoppa lite idag så inte Bonni blir så stressad i morgon på hoppningen ;)
Bye Bye // Madde

Praktik, sommarjobb & etc.

verkar lösa sig ganska bra just nu. Jag har sommarjobb i typ 4 veckor, praktiken är fixad och våran New Forest Humlan ska kanske få ett föl. Om hon nu blir dräktig, vi ska i alla fall skjutsa henne till stuteriet (där jag ska ha praktik) efter Kristi-Himmelsfärd-helgen. 

På praktiken så kommer jag få göra massor verkar det som. Självklart kommer jag få göra vanligt stallarbete men jag kommer också få hjälpa till med inridningen av en häst, hjälpa till med hingstarna och kanske till och med få privatlektioner av en som heter Frida. Praktiken verkar typ perfekt, det enda som jag oroar mig över och som får mig lite deppig är att jag förmodligen inte kommer hitta en foderhäst att ha här på skolan till hösten så jag kommer nog ha skolhäst. Vilket jag verkligen inte vill ha, då skolhästarna kommer med typ tjugo extra regler jämfört med om man har privat-häst. T.ex. på loven så måste man rida innan 4 typ och man får typ inte rida ut heller osv. Och man måste dela hästen med en annan, vilket jag inte gillar. Aja, man får leva med det, jag kanske hittar en foderhäst senare under sommare :)

Gästträningen

igår gick ganska bra. Kunde tyvärr inte vara med så mycket då hästen jag hade (Quando) var jättetrött pga att han gick passet innan mitt också av Julia som har honom som skolhäst.
Så, som sagt, red inte så länge utan var med på uppvärmningen och sedan hoppade jag några språng innan jag skrittade av honom i typ en halvtimma. 

Tror inte någon tog kort men Emelie filmade typ två språng så jag kanske kan få dom sen, fixa och lägga upp så man kan kolla. Ser väl inte jättevackert ut, jag är inget proffs på att hoppa och jag har bara ridit Quando en gång i början av höstterminen och det var typ dressyr. 
Trots att jag inte red så länge så kände jag ändå en viss skillnad från sist jag red honom (i början av höstterminen). Han bärde upp sig mer även om han hände sig ganska mycket i handen till och från. En rolig häst som jag definitivt skulle kunna tänka mig att rida igen ifall jag får chansen ^^ 

Idag så var jag hemma från skolan då jag mådde illa igårkväll och det var värre idag, så jag och Martina har legat i min säng och kollat på Vampire Diaries, underbara serie.. ÄLSKAR den haha ;) Var också nere i stallet och hälsade på Bonni innan och gav henne en tuss hö och klappade lite på henne. Min lilla älskling!

Fick också veta mitt betyg i ridningen igår med. Fick bara G eftersom jag varit borta så mycket och Anna och Sussie tyckte att jag skulle bli mer aktiv i ridningen, alltså rida mer. Jag som rider typ varje dag, plus att jag fick vara hemma pga att skolan fixade så hela stallet fick ringorm så jag kunde inte ta dit Humlan. Sen blev ju Bonni halt för några veckor sen och typ alla skolans hästar har varit halta eller skadade osv så tja, finns inte så mycket man kan göra ju. Annat än att försöka fixa skolhäst eller nått, och dessutom tycker inte jag våra tränare ska sätta betyg efter endast provresultaten (fick VG i höstas och G nu i våras) utan betygsätta ens ridning, och hur mycket man utvecklats. Och det tycker jag inte att dom har gjort för jag tycker att jag utvecklats jäkligt mycket sen jag började i höstas! :)

Gästträningen

skriver jag mer om i morgon, mår inte alls bra så kommer nog stanna hemma i morgon ifall jag inte mår bättre. Lägger upp bilderna från de dagar jag fotade (i förrgår och igår) också så det blir gjort, ska bara rensa dom först.
Godnatt!

Jorden går under?

Det sägs nu att Mayaindianerna hade fel och att domedagen kommer redan på lördag kl. 18.00.
Jag vet inte vad jag ska tro riktigt, jag blir ju såklart lite rädd. Det finns så många saker jag skulle vilja göra innan jag dör och om jag gör det på lördag så hinner jag ju knappt med något av det.. plus att jag spenderat största delen av mitt liv i skolan! Inte okej!

Samtidigt är jag inte rädd. Hur många gånger har inte folk sagt att jorden ska gå under innan? Folk kommer nästan varje år med ett nytt antagande när jorden ska gå under, och jag har tröttnat. Varför inte bara låta domedagen komma, utan massa varningar and shit ?
Jag vill inte veta den exakta dagen, det exakta klockslaget osv när jag kommer dö. Då kommer jag ju bara bli deppig över allt jag inte hunnit göra. Sen finns det ju de personer som tror på det helt och hållet och istället för att invänta den dagen så tar dom livet av sig. 

T.ex. idag var det tydligen en i KBA som hade hoppat framför ett tåg. Nu vet jag ju såklart inte varför, personen i fråga kan ju ha varit deprimerad, eller sjuk, av andra orsaker. Kanske ha gjort många misstag och orkar inte leva med det mer. Jag hade dock valt att stanna var här, att leva, både för att jag tror på ordspråket efter regn kommer solsken och för att jag aldrig hade vågat ta mitt eget liv. Jag hade fått dåligt samvete över alla de människor jag sårar när jag gör det.

I alla fall, för att sluta prata om självmord och domedagen, resten av dagen ska spenderas med att plugga, kolla på film och nu ska jag gå och laga mat! Det är ju viktigt att äta ;)
Tror ni att jorden går under på lördag ?

Grillparty & Gisledagarna

Trodde nästan jag skulle missa GISLEDAGARNA när pappa ringde nyss och sa att det var 27-29 maj!
Fast sen så fick jag reda på att pappa ska typ ha grillparty den helgen med och har bjudit in hela släkten, eller ja, nästan (A). Så min farbror kanske kommer och hämtar mig så jag också kan vara med. ÄLSKAR grillad mat också och just nu är jag hungrig så jag typ dreglar sönder av tanken på grillat kött O.O 

Red Bonni för en stund sen och det gick jättebra. Orkade inte fråga ifall någon kunde fota, men jag kanske kan be någon göra det i morgon när jag ska hoppa QUANDO :o Läskigt, för en gästtränare också, så jag måste typ prata engelska o massa :o SHIT, försökte prata lite innan när jag var ute och gick en runda med Bonni (skritta av) fast det slutade med att jag satte på musik och börja sjunga (A) Om man nu kan kalla det sjunga då, hehe...
I alla fall så red jag dressyr på Bonni då. Hittade inte mina ridhandskar så fick rida utan dom, och jag hatar det för Bonni typ stretar emot och drar ut tyglarna ur händerna oftast, och idag också, fast efter halva ridpasset när vi bråkat lite, för hon typ vägrade ge med sig i sidorna och släppa bettet så jag fick ju göra ledande tygeltag och sitta och försöka böja igenom henne ändå.. JOBBIGT!
Till slut släppte hon ändå i båda sidorna och jag tycker hon blev jättefin i traven! Galopperade lite på slutet mest för att testa ett tips Marine gav mig i söndags. Och jävlar va bra det hjälpte! Något jag ha problem med i ridningen är att jag gärna håller balansen i tyglarna, i alla fall på Bonni. Med Marines tips så lär jag mig att hålla balansen själv istället för att ta hjälp av tyglarna. Bonni fick rejsa lite idag med, det tyckte hon var kul. Efter ridpasset gick jag ju en runda med henne som avskrittning, dock tycker jag lite synd om henne som fick vara offer för både min engelska och min sångröst! 

Slänger upp lite bilder från dagens fotografering sen också, så fort jag är klar med gårdagens haha^^ Mycket bilder och så lite tid, men ni får klara er så länge!

// Madde & Bonni

Bilder :)

Mer bilder finns snart att hitta här!
Sandra - Papiraul
Lovisa dricker/äter yogurt direkt ur paketet :P
Snygga Erika Simplythebest Halvardsson ;)
Emelie ville inte vara med på bild och Erika kör sin In Pain(Jasper i Twilight)-look :)
Fler bilder kommer sen om ni klickar in på länken jag skrev däruppe ;)

NP i matte

har just haft Np i Matte.. usch, jag hatar matte. Fast jag tror att det gick ganska bra ändå. Det var ju bara G/VG uppgifter denna gången och nästa gång ska vi få MVG-uppgifterna.. DÅ kommer jag dö, bokstavligt talat!

Ska se om jag inte kan lägga upp lite foton sen ^^ Måste ringa Anna (dressyrtränaren) och se vilken häst jag ska ha i morgon på gästträningen också eftersom Bonni var helt jäkla galen i måndags på hoppningen. Alltså jag fick inte stopp på henne alls, och så fort jag styrde henne mot ett hinder så sprang hon på snedden och höll på. Jag avslutade efter några hinder så att hon inte skulle överanstränga sig och bli halt igen. 

Jaja, nu ska jag ha lektion och faktist plugga lite så vi hörs!

I'm back!

Nu är jag tillbaka här ett tag. Tills jag fixat en bättre blogg. Jag orkar inte med myshowroom för tja.. själva "myshowroom" blir för långt enligt mig. Jag vill ha ett ganska kort bloggnamn som man kommer ihåg lätt istället för världens längsta. Jaja, nu vet ni det. Som ni ser så har jag bytt header, ändrat bakgrundsfärg och lite annat men allt är inte klart så det kommer nog ändras lite eftersom ;)

Idag så hade jag sovmorgon. Egentligen skulle jag haft djursjukvård men eftersom vi bara får 400 (nu gav skolan oss 500 för att vi behövde extra poäng) poäng att välja valbara kurser för i både tvåan och trean så bestämde jag mig för att hoppa av djursjukvården och använda dom andra extrapoängen till något jag verkligen behöver!
Dock vet jag inte om jag får 400 eller 500 poäng i så fall.. Vi får se vad dom säger.

Som sagt hade jag sovmorgon, och den varade till klockan 12! Skönt säger jag bara då jag var extremt trött igårkväll! På eftermiddagen skulle vi haft engelska/svenska och djurkunskap men vi hade båda dom på typ 1 timma så resten av dagen fick vi kolla på tvåornas hoppning (gästträning). Tog lite kort med (ca 400-500 bilder) på de som hoppade och satt och lyssnade på musik samtidigt. Har fått några nya favoritlåtar btw ;)

I alla fall så höll träningarna på tills 18.45 typ så jag gick upp till mitt rum direkt och satte mig här. Behövde kolla upp lite saker på datorn och nu ska jag snart plugga. Jag har lite saker som jag behöver lämna in snarast, hehe.
Får se vad jag hittar på senare ikväll (typ i natt) men i morgon ska jag upp halv nio för vi har NP i Matte kl. 9 i morgon. Usch, hatar matte, jag fattar ingenting och får hjärnsläpp!

Ska nog plugga på det inatt haha. Och se till att få minst 8 timmars sömn så jag är pigg i morgon bitti :)
Slänger upp en bild som finns i arkivet också, bara för att haha :P





Bilderna är från våren förra eller förrförra året :) <3

RSS 2.0