Hoppning 7/2

Hoppade ju DW i måndags. Det gick ganska bra, jag var mycket bättre med händerna, att dom skulle åka fram alltså och jag tappade inte stigbyglarna en enda gång, som jag brukar vara bra på att göra. Oftast är det för att jag över hindrena "kniper" åt med knäna och då flyger skänklarna såklart bakåt. I måndags var jag dock duktig och hade tyngdpunkten i stigbyglarna nästan hela tiden! :)
Snart kommer Humlan också så då ska jag se om inte Emelie eller någon annan kan filma eller fota :)

Dressyyyyr!

Red ju dressyr på DW igår och det gick ganska bra faktist. I slutet slappnade han av och sänkte nacken och höjde ryggen. Jag red med gummiband/halsförlängare och det hjälpte ganska mycket i skritten och galoppen men i traven var han fortfarande spänd och ville inte böja igenom alls.
Ska i alla fall rida DW hela helgen så då kommer jag rida med halsförlängaren och sen nästa vecka på torsdag så ska vi se om det har hjälpt eller inte. Men DW kan bli fin om han bara slappnar av och man lyckas böja igenom honom, han suger sig gärna fast i bettet med så man kan inte böja igenom honom för han reagerar inte alls när han gör så. Då blir han såklart hååååård i munnen och vägrar samarbeta, typ om jag vill att han ska stanna i galoppen och han har sugit sig fast i bettet så kan man inte ta bara en liten förhållning osv utan man måste verkligen vara övertydlig. Jobbigt!
Aja, ska rida senare idag och men kommer inte kunna skriva på hela helgen då jag som sagt inte har dator. Efter helgen kan jag säkert uppdatera hur det gått på alla gånger! :)

RSS 2.0